Klemen Konič - multimedija & oglaševanje

digitalni marketing, izdelava spletnih strani, socialna omrežja, ideje, blog, ne prodajamo buč :)

Spletna stran “Turistična kmetija Arkade”

Pri načrtovanju spletne strani za turistično kmetijo Arkade – Cigoj iz Črnič v Vipavski dolini smo upoštevali občutek, ki ga obiskovalec turistične kmetije dobi, ko obišče omenjeno turistično kmetijo. Le-tega smo želeli prenesti tudi na spletno stran, ki je nastala na podlagi prilagoditve obstoječe grafične predloge, ki je odlično služila našim namenom. Pri načrtovanju nismo pozabili tudi na prenovo celostne grafične podobe etiket buteljk vin Cigoj ter obenem izhajali iz težav obiskovalcev prejšnje spletne strani.

Ključnega pomena je bila ponovna razdelitev vsebine spletne, ki so sedaj jasneje definirane in nudijo ciljni publiki enostavno navigiranje po strani, saj smo spletno stran razdelili na področja, s katerimi smo tudi pridobili pri rangiranju spletne strani na iskalnikih:

  • kulinarika, ki je najpomembnejša iz vidika obiskovalcev in naročnika
  • sobe in vinska klet, ki sta bodisi samostojna produkta ali služita kot dopolnitev ostale ponudbe
  • kmetija, ki neposredno podpira kulinariko (domača hrana)
  • aktivnosti, ki obiskovalce nagovarja h izletom in preživljanju prostega časa v Vipavski dolini in posredno podpira sobe

Izhajali smo iz želje po pregledni in elegantni spletni strani, ki vsebuje elemente domačnosti in odlične kulinarike, ki jo gost občuti in okusi pri obisku Cigojevih. Spletna stran temelji na vabljivih fotografijah in privlačnih ter aktualnih vsebinah, ki niso predolge za branje. Za obiskovalce, ki jih zanima več informacij, se v nogi nahajajo mnenja iz Tripadvisorja, videoposnetki in manj relevantne vsebine, ki dopolnjujejo sloves turistične kmetije Arkade v Sloveniji in širše, a ne motijo enostavnega brskanja po strani, ki ga želi večina uporabnikov.

Kontaktne podatke smo izpostavili tako v glavi kot tudi v nogi spletni strani, kar je še posebej pomembno pri starejši publiki, poleg tega sta jasno vidna tudi urnik in aktualna ponudba kmetije, ki sta zelo iskani informaciji pri obiskovalcih. Uredili smo tudi prikaz lokacije v Googlovih storitvah, Google+ stran, spletno analitiko ter socialna omrežja povezali v glavi strani. Enostavnejša in izredno pregledna je tudi rezervacija sobe, ki sedaj združuje vse informacije na enem mestu. Spletišče v ozadju poganja zmogljiv sistem za urejanje vsebin, tako da lahko naročnik vsebino strani povsem prilagaja trenutni ponudbi, letnemu času, itd.

Spletna stran je bila v nekaj mesecih po prenovi, ponovno na prvih straneh Googla pod ključnimi besedami, povezanimi s turistično kmetijo in regijo.

Obiščite www.arkade-cigoj.com!

Prej
Prejšnja spletna stran Turistične kmetije Arkade

Prejšnja spletna stran Turistične kmetije Arkade

Next Post

Previous Post

© 2022 KK, Klemen Konič s.p. | Vse pravice pridržane. Vsebine strani ni dovoljeno uporabiti brez predhodnega pisnega dovoljenja avtorja.

Tema bazira na predlogi Anders Norén