Klemen Konič - multimedija & oglaševanje

digitalni marketing, izdelava spletnih strani, socialna omrežja, ideje, blog, ne prodajamo buč :)

Facebook video prenos v živo ali “Facebook Live”

Vsi so zgolj postali, samo jaz sam bil live…

Z aprilom je Facebook tudi v Sloveniji omogočil dlje časa pričakovano funkcijo “vklopa v živo” preko tega priljubljenega druž(a)bnega omrežja. Facebook Live smo uporabniki lahko že dlje časa spremljali pri (bolj ali manj) popularnih osebnostih preko luže, sedaj pa je prišla tudi v splošno rabo navadnih smrtnikov.

Funkcijo lahko kot skrbniki določene Facebook strani uporabimo na mobilnih telefonih in sicer preko aplikacije Facebook Pages Manager, kjer kot izbrana stran pripravimo nov prispevek (“Publish”), nato pa izberemo ikono za “Live video”, ki jo lahko vidite na spodnji sliki. Live video je kvadratne oblike, zato mobilnega telefona ni potrebno nič obračati, med samim prenosom pa lahko spremljamo všečke (in reakcije 😉 ) ter komentarje na naš prenos, nanje pa lahko tudi odgovarjamo. Na tovrsten način lahko predstavimo naše dogajanje v živo, Facebook pa bo poskrbel, da bo naš prenos dosegel večje število ljudi kot ostale objave. Po zaključenem prenosu bo video ostal na časovnici naše Facebook strani v obliki klasične video objave.

Za več informacij pokukajte sem, za nasvete in večjo interakcijo pri “Facebook Live” pa so tudi pri velikem modrem bratu napisali nekaj dobrih nasvetov. Prijetno oddajanje v živo vam želim! 🙂

P.S. Kot zanimivost, kdo vse nas razveseljuje s svojim Live prenosom , pa lahko na zemljevidu sveta vidite na tej povezavi. 😉

liveforverifiedpages

Next Post

Previous Post

© 2024 KK, Klemen Konič s.p. | Vse pravice pridržane. Vsebine strani ni dovoljeno uporabiti brez predhodnega pisnega dovoljenja avtorja.

Tema bazira na predlogi Anders Norén